به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند کنفرانس خبری کوتاهی را روز پنجشنبه در جریان سفر رسمی مودی به ایالات متحده برگزار کردند.
در این نشست خبری بایدن در پاسخ به انتقاداتی که دولت او نقض حقوق بشر توسط مودی را نادیده گرفته است، گفت: من و نخست وزیر درباره ارزشهای دموکراتیک بحث خوبی داشتیم و این خصلت دموکراتیک مشترک هر دو کشور ما است.
او گفت: اعتقاد دارم که کل جهان در موفقیت ما برای حفظ دموکراسیهایمان سهم دارد.
در این نشست خبری مودی که به ندرت به سوالات خبرنگاران پاسخ میدهد، گفت: وقتی از دموکراسی صحبت میکنید، اگر ارزشهای انسانی در آن وجود ندارد، و انسانیت وجود ندارد، حقوق بشر در آن وجود ندارد، پس دموکراسی نیست.
در واشنگتن، هر دو رهبر از نیاز به یک مشارکت قوی در سالهای آینده، با نگرانیها در مورد ثبات در اقیانوس آرام هند – و مقابله با نفوذ فزاینده چین - استقبال کردند.
بایدن گفت پیوند بین دو کشور روابط تعیین کننده قرن بیست و یکم خواهد بود.
مودی که به زبان هندی صحبت میکرد، این دیدار را افتخار برای ۱.۴ میلیارد نفر از مردم هند توصیف کرد و گفت که نظم جهانی جدید در حال شکل گیری است.
مودی همچنین به خبرنگاران گفت: صلح و امنیت در اقیانوس آرام و هند یک اولویت مشترک است. ما موافقیم که توسعه و موفقیت این منطقه برای کل جهان مهم است.
مودی از زمان نخست وزیری در سال ۲۰۱۴ پنج بار به ایالات متحده رفته است، اما این سفر اولین سفر او با وضعیت دیپلماتیک کامل است.
الجزیره، روز پنجشنبه در گزارشی از واشنگتن دی سی گفت که از زمان روی کار آمدن بایدن، تنها از یک رهبر دیگر با شام دولتی و سخنرانی در کنگره چنین استقبال باشکوهی شده است.
با این حال، هفتاد و پنج قانونگذار از حزب دموکرات، دولت بایدن را تحت فشار قرار داده اند تا در طول این سفر به نگرانیهای مربوط به حقوق بشر در هند رسیدگی کند.
روز پنجشنبه نیز، باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده در سخنانی اظهار داشته بود که اگر حقوق اقلیت مسلمان رعایت نشود، هند در معرض خطر «تجزیه» قرار خواهد گرفت.
اوباما در مصاحبهای با کریستین امانپور، مجری سی ان ان، گفت: «فکر میکنم این درست است که اگر رئیس جمهور با نخست وزیر مودی دیدار کند، پس درباره حمایت از اقلیت مسلمان در اکثریت هندوی هند نیز گفتگو کند.»
ایالات متحده همچنین مایل است هند از روابط خود با مسکو کم کند و از جمله اتکا به صادرات تسلیحات روسیه را متوقف کند. هند در پی جنگ روسیه در اوکراین بی طرف مانده است و از رأی سازمان ملل در محکومیت تهاجم خودداری کرد.
بایدن در سخنانی در روز پنجشنبه گفت که دو رهبر درباره «تلاشهای مشترک برای کاهش تراژدیهای انسانی ناشی از جنگ وحشیانه روسیه در اوکراین و دفاع از اصول اصلی حاکمیت و تمامیت ارضی براساس منشور سازمان ملل متحد» گفتگو کردند.
مودی نیز گفت: هند بر حل اختلاف از طریق گفتگو و دیپلماسی تاکید کرده است. ما کاملاً آمادهایم تا به هر نحوی که میتوانیم برای بازگرداندن صلح مشارکت کنیم.
در جریان این دیدار، رهبران ایالات متحده و هند توافقی را امضا کردند که به شرکت جنرال الکتریک (GE) اجازه میدهد تا موتورهای جت جنگنده را در هند تولید کند و هواپیماهای نظامی هند را تأمین کند. این شرکت روز پنجشنبه اعلام کرد که برای تولید این موتورها، یادداشت تفاهمی با شرکت هوانوردی هند امضا کرده است.
علاوه بر این براساس توافق دو طرف، کشتیهای نیروی دریایی آمریکا در منطقه میتوانند برای تعمیرات در کارخانههای کشتیسازی هند بر اساس توافقنامه دریایی توقف کنند.
نظر شما